VÄLKOMMEN TILL WOLMSTA GÅRD OCH HÄSTBYN
STARTSIDAN HÄSTBYN ESSEN BYGG AB TRAVTRÄNARE KLINIKEN FISKECAMPEN
Situationsplan
Ritning - VILLOR
Översiktskartor
Intresse/Kontakt
WOLMSTA GÅRD
-en hästanläggning
med bostäder
IDÉEN - Hästby
bygger på att här finns utmärkta områden för hästar och ett bra område för bostäder. Här bor Du för att Du har ett stort hästintresse och en eller flera hästar som Du vill ha stallade i närheten av Din bostad. Har Du dessutom ett intresse av att bo naturnära och i en miljö inspirerad av de tradiotionella mindre byarna i Medelpad är Wolmsta Gårds hästby som gjord för Dig.
Även Du med hund eller katt eller som bara vill bo i en klassiskt lantlig och naturskön miljö är välkommen hit.
Andel i anläggning
Till varje bostad finns möjlighet till stallplats och till denna hör del i rid- och körvägar samt paddock. Aktivitetshus och Bytorg. Mysig grillplats samt odlingslotter. Möjligheter till exklusivt fiske i eget vatten. Ev.ridhus kan uppföras om intresse finns.
Bostäder
Totalt kommer området att omfatta 19 i enfamiljshus.
Läge
Wolmsta Gård ligger ca. 2 km väster om Njurunda i en gammal odlingsbygd.
Service
Närmaste service i form av d agis, skola och dagligvarubutiker ligger i Njurunda på ett avstånd av ca. 2 km. På Wolmsta Gård finns vet.klinik. samt servicepersonal för skötsel av anläggningen.
Inom 0-4 km finns en 18-håls golfbana, elljusspår, ishall, 3 skolor, flera förskolor, flera banker, kassaservice, systembolag, högklassiskt ädelfiske, fotbollsplan m.m.
Bussförbindelser finns längs Ängomsvägen strax öster om Wolmsta Gård.
 
Ridmöjligheter
Markerna runt omkring är utmärkta för hästhållning och ridning. I skogarna strax öster om gården finns långa ridstigar i naturskön omgivning.
På Wolmsta finns idag 3 travtränare med tillsammans ca 85 hästar och mycket goda träningsmöjligheter med bl.a. 800 m rakbana och sandträning i backe och flera träningsslingor i naturskön kuperad terräng. I anslutning till anläggningen finns idag ett flertal bostadshus.
 

Byggstart

Bygget är redan igång!

I den första villan har en barnfamilj flyttat in, och det huset kommer att vara visninghus för hela projektet.

Välkommen att besöka byggplatsen, på vardagar finns vi på plats på Gården.